Novosadski informativni portal 021

Život - Hrana i piće

Opala potrošnja mesa u Evropi

Konzumacija mesa u Evropi pala je za 20 odsto u poslednja dva do tri meseca, piše portal Live Kindly pozivajući se na izjavu Džefa Granta, predstavnika novozelandske mesne industrije, koji trenutno boravi u Londonu.

KFC testira "meso bez mesa"

Posle Burger Kinga i njegovog vegetarijanskog "Vopera", Kentaki Frajd Čiken (KFC) testiraće "meso bez mesa", saopštio je taj američki lanac brze hrane poznat po svojoj pohovanoj piletini.

Niska cena kafe učvrstiće položaj Brazila i Vijetnama

Najniža cena kafe u posljednjih 13 godina rezultiraće marginalizacijom većine proizvođača, a učvrstiće položaj država koje su znatno modernizovale proizvodnju, poput Brazila i Vijetnama, ocenili su analitičari tog tržišta.

Gljivična bolest napala banane

Prošle nedelje saznalo se da se u Latinskoj Americi prvi put pojavila gljivična bolest koja ubija banane sorte kevendiš, javlja BBC.

Da li treba jesti hranu koja ima tragove zamrzavanja?

Pre nego što krenete da sređujete zamrzivač i bacate sve ono što ima sloj kristala od leda ili bezbojne suve tačke na sebi, ima nekoliko stvari koje treba da znate o ovim kristalima: oni se zovu tragovi zamrzavanja.

Pet najskupljih pića na svetu

Ništa ne asocira na moć i uspeh kao slika penušavog zlatnog šampanjca. Sećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog veka bile ekstavagantne. Čak i danas šampanjac je verovatno najluksuznije piće.

Istraživanja pokazala: Kafa pre spavanja ne remeti san

Konzumiranje kafe ili čaja neposredno pre spavanja ne utiče na kvalitet sna, otkrilo je novo istraživanje koje su sproveli američki istraživači s Univerziteta Florida Atlantic i Medicinskog fakulteta Harvard.

Napravili brašno od vazduha, vode i sunca

Izreka da se ne može živeti od vazduha više ne važi, jer finska kompanija "Solar Foods" (Solarna hrana) planira da uskoro na tržište plasira novu vrstu proteinskog brašna, Solein, koje je napravljeno od CO2, vode i sunčeve energije, piše Svetski ekonomski forum.

Meso iz laboratorije uskoro će koštati devet umesto 250.000 evra

Meso napravljeno u laboratoriji, prvi put ponuđeno pre šest godina u obliku hamburgera vrednog 250.000 evra, moglo bi za dve godine da stigne na police prodavnica po ceni od devet evra, najavile su agenciji Rojters evropske kompanije koje razvijaju tu tehnologiju.