Novosadski informativni portal 021

Život - Hrana i piće

Od neprodatog hleba mese nove proizvode

Najveći britanski lanac supermarketa Tesko pokušaće da umanji bacanje hrane, tako što će neprodate vekne iz svojih pekara pretvarati u nove proizvode.

Zašto paradajz više nije ukusan?

Američki genetičari pružaju odgovor na pitanje zašto se paradajz iz prodavnice često po ukusu ne može meriti sa onim koji pamtimo iz detinjstva.

Francuski restoran proglašen najboljim na svetu

Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagresa u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa "Restaurant" na prigodnoj svečanosti održanoj u Singapuru.

Zašto se pomorandže pakuju u crvene mrežice?

Verovatno ste primetili, ali niste razmišljali o tome da se pomorandže u supermarketu uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od toga limun je u beloj ili zelenoj mrežici.

Suvlaki možda poskupi zbog pomora svinja u Kini

Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je da bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.