Evo zašto je važno sačuvati vodu u kojoj ste kuvali testeninu

Kuvanje testenine jedna je od najjednostavnijih tehnika kuvanja. Čak i ako nemate iskustva, možete je uspešno pripremiti.
Evo zašto je važno sačuvati vodu u kojoj ste kuvali testeninu
Foto: Pixabay
Međutim, ovaj lagani zadatak ima više trikova nego što ste mislili, a upotreba vode od testenine je jedan od njih, ali mnogi ga vrlo često zaborave, navodi Riders dajdžest.
 
Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne treba baciti, jer je puna skroba i soli. Iako izgleda mutno i prljavo, te su stvari ključne za uspešan umak i predivno jelo od testenine.
 
Šta treba da uradite?
 
Nakon što ste završili kuvanje testenine, izvadite je iz lonca, a ostavite onoliko vode koliko vam je potrebno za pripremu umaka (obično je to količina koja stane u jednu šoljicu). Zatim u lonac s vodom dodajte sastojke za sos koji želite da pripremite, a na kraju dodajte testeninu.
 
Skrob u vodi će dati svilenkastu strukturu sosu, a so će poboljšati ukus. Takođe, skrob će delovati kao sredstvo za zgušnjavanje umaka.
 
Ovaj trik je ono što vrhunska jela od testenine odvaja od prosjčnih, a savršen je za pravljenje jednostavnih umaka kao što je cacio e pepe, umak za špagete sa sirom i biberom ili ragu, umak od mesa.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Namirnice koje sadrže najviše i najmanje pesticida

Jagode su i dalje na prvom mestu na listi voća i povrća koje sadrže najviše pesticida, zatim sledi spanać, kelj, nektarine, jabuke i grožđe, prema podacima Radne grupe za zaštitu životne sredine za 2021. godinu.

Zašto se lako zaljubljujemo u Novi Sad?

Svako ko je i jednom stupio nogom na novosadske pločnike, shvatio je da ovaj grad mora da zavoli. To je ljubav na prvi korak Dunavskom ulicom, na prvi miris Dunava na keju, na prvi pogled na Petrovaradinsku tvrđavu koja se gordo, a opet nežno nadvija nad gradom podno sebe.

Rusija zabranjuje uvoz krušaka Republike Srpske

Od 25. januara privremeno se zabranjuje uvoz krušaka iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Republike Srpske, objavljeno je na sajtu Federalne službe za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor Rusije, prenela je danas BHRT.